The conventional wisdom is that in most cases the choice of a link function is largely a matter of taste. This blog is a link function.

One-tailed, but significant.

orbanal

leave a comment »

Akinek volt 486 DX2-ese vagy esetleg Pentium I-ese, az igazán megértheti milyen fontos helyet foglalt el egy gyerekkorban a Mortal Kombat. Ludovic Orban miatt, le kellett mondanom az MK filmről, és ehelyett két óra hosszabított beszélgetőműsort néztem. Vérnyomás fel, nem kimondottan Orban miatt, akinek nincs keresnivalója ebben a minisztériumban (meg úgy különben sehol a politikában), hanem a kis hírtévék miatt.

Mélységes gyűlöletet váltanak ki belőlem azok az emberek, akik 3 szó per perces sebességgel, szinte sírva elmondanak valamit, és közben azt hangsúlyozzák: “nu vreau sa fiu dramatic”. Akkor ne legyél, basszam.

Szóval a Realitatea TV és az Antena 3 örökrangadóban egy újabb érdekes epizód volt, mindenki felsorakoztatta a nehéztűzérséget, aztán adjad neki. Ha nem 0,5 és 1,8 között mozogna ezen adók ratingje, akkor már aggódnék a nagy manipulálás miatt, de azért itt még nem tartunk. Mondjuk a Realitatea egész nap ezt nyomta, szóval lehet vagy 10000 látták is a műsorokat.

Egyik oldalon Orban összeállítások, megspékelve azzal, hogy bulis kontextusban mutatják a minisztert, ezt suggalva, hogy megy neki a szesz rendesen. Másik oldalon Victor Ciutacu szinte már idegrohamban azt mondja, hányszor sajnálta ő Orbant, amikor a PNL-s bulikon csak nektárt és ásványvizet ivott, mivel pár éve nincs sofőre (egy baleset miatt). És aztán Robert “dramatic” Turcescu beadja a zsarolós telefonhívást (valami 4. szektori PNL-s Orbanbarát) és 10 percben elmondja, hogy azt a hangfelvételt nem fogja beadni, amikor Orban ittas állapotban a tegnapelőtti műsor után telefonon basztatja Őszentségét. Azután egy másik elrendezett ügyet hoznak fel, ott is megoldanak mindent és folytatják az ultraspecializálódott meghívottakkal az elemzést. A másik oldalon Badea szidja Orbant az utak miatt, Radu Tudor azt mondja, hogy mennie kell, mert hazudott és ez elég kell legyen egy kötelező lemondáshoz. Ciutacu megint elfogult és Cristoiu természetesen a titikosszolgálatokat keveri bele. Jogosan, hiszen honnan az a datált felvétel (ami többet használ Orbannak, mint árt), mikor élő adásban kiderül, hogy egy vasárnap zárvatartó bank ablakából készült. Következtetés: senki nem tud semmit, jelenleg sem áldozat sem tanú, és az egész a kurva Realitatea Tv és SOV műve, mivel valami finanszirozóknak nem adott szerződéseket a miniszter.

Ha 10 percet nézi az ember az egyiket, meggyőzik. Utána átkapcsol, és meggyőzik megint. Egyik oldalon a rohadtulprofikvagyunkbazzeg távolságtartóbb Turcescu, akinek a lábára léptek, a másik oldalon az a bizonyos “mahala” stílus, több elemzéssel. S akkor most mi van ezzel az Orbanallal? A JN egy olyan cikket hoz ma, hogy állítólag az esetleges áldozat zsarolja Orbanalt, míg a Cotidianul tovább bontja a hazug, részeges és felelőtlen miniszter történetét.

Mivel maradunk? Elsősorban azzal, hogy a mentők és a rendőrők gyűlölik egymást, és a rendőrség Turcescunak köszöni meg a keddi műsort, mert sokat segített nekik a nyomozásban. Basszam, ne merészelje megköszönni! Azért van, hogy jobban dolgozzon és nyomozzon, ne a tévéből informálódjon az egyenruhás segge! Másik oldalról a következtetés az, hogy a baleset tiszta ügy, filázs is van bőven, viszont a kései bejelentés miatt le kellene mondani.

Huuh. Meggyőződésem, hogy a híres és sztárszámba menő (és verő) ujságíróknak LÓFASZ konkrétumuk van, azért is ennyire szerteágazó a hozzáállás. És továbbra is utálják egymást és újságírási kérdést is csinálnak belőle. Mit szabad és mit nem? Ki honnan kapja a pénzt és a szavakat a szájába. Nah, ez viszont másr régi lemez. Azok, akik azt hiszik, hogy ha el akarna intézni valamit egy miniszter, az ennyire döcögne, az tévednek. Valaki belülről folyat, mert különben azt sem tudnánk, hogy megtörtént és azt sem tudnánk, hogy Bukarest létezne. A másik meg: ha valaki telefonon utalgat zsarolásra, az menjen aludni. Ezek még tisztogatni és zsarolni sem tudnak. Szánaaaaaalmaaaaaas!

De egy gyenge miniszter megint áldozatként fog eltűnni. Mert nálunk nem divat az inkompetens selejteket kidobni, hanem ilyen hülyeséggel kell eltűntetni. Kedves Uraim, nem szégyen azért kidobni valakit mert rosszul teljesít! Jah, hogy nincs jobb? Az sem szégyen, csak kurvanagybaj.

Zee.

Advertisements

Written by zoller

December 20, 2007 at 10:35 am

Posted in ...politics...

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: