The conventional wisdom is that in most cases the choice of a link function is largely a matter of taste. This blog is a link function.

One-tailed, but significant.

csak azoknak, akik lattak

leave a comment »

zodiac-watch.jpg

Ariste Calame adta meg nekunk 1908-ban a lehetoseget, hogy most ennyire tavolrol kezdjunk hozza.

Egy gyonyoru mellekoldallal kezdunk most, a site is jo, az arak nem tul nagyok, szoval ilyen szempontbol nem tarsul a film elmenyehez. Nem annyira ertekesek ezek az orak, mint a film. Sajnos nincs feliratkozva azon oldalakra amelyeket en hasznalok site elemzes celjabol, ezert nem tudom statisztikailag alatamasztani, de meggyozodesem, hogy a premier ota rengetegen neztek meg ezeket az orakat.

Nehany erdekes adat, es utana mar a filmrol is kicsit:

1968-ban adjak ki az elso elektronikus svajci orat, DYNOTRON nevre hallgat.

1969-ben az ASTROGRAPHIC modellt “mystery hands”-en mutatjak be es reklamozzak, ami abban az idoben szinte innovacionak szamit.

1978-2004 kozott nincs bejegyzes a “Brand History” szekcioban.

Minden Zodiac oran a 12/24 oranak a helyet az a bizonyos jel veszi at, igazan fordulopontot es fontossagot sugallva.

Az utolso harom adat adhat mar okot mosolyra. Es talan masra is. Utalas vagy emlites az oldalon az esetleges osszefuggesekre a sorozatgyilkossal NINCS, valoszinuleg ugy ertelmezte a ceg vezetosege, hogy ez a megfelelo es etikus magatartas. Mystery hand ide, mystery hand oda, megsem voltak annyira innovativok.

A filmrol sokkal kevesebbet fogok irni, mint altalaban barmikor.

Velemenyem szerint a tokeletesseget surolja minden szempontbol. Legalabb harom szinten szembesulunk a tortenettel, bele van rendezve tobb ember kutatomunkaja, tobbek kozott a rendezoje is, ami legjobban atjon a nezo szamara is. Azaz, az en kutatomunkam is benne van ebben a filmben, ott helyben, pofatlanul magabiztosan, mikor nezem. Ilyen klasszikusokrol, mint szereplok kidolgozasa, tortenet vezetes, kepek nincs ertelme beszelni, a jelenlegi Finchernel ez mar kotelezo, es teljesit is rendesen. Maga a hangulat semmilyen kivannivalot nem hagy maga utan, lassuk be: ennyi kutatomunkaval a hangulatot is tokeletesen vissza lehet adni. Az egyik finom resz, az ugye a filmnezes, mikor Robert talalkozik a nyomozoval. A lepcso mellett Dirty Harry-s posterek vannak. Na most ugye az idozites tokeletes, 1971ben volt a bemutato. Meg az IMDB-n sincsenek kepek, de egy keves google-zes utan ra lehet lelni az akkori plakatra, es a kivagott plakatra, amit abban az idoben mar alkalmaztak. Es termesztesen az a plakat.

Nah ez a film ennyire kurvara finom, ennyire finoman reszletes es ennyire reszletesen megalkotott. Szo nelkul, egyetlen pozicioban lehet megnezni, nem kell kozben ragyujtani, fel sem tunik a filmnek a hosszusaga. Dokumentumfilmszeru pontossaggal egy kituno konyvtarazas hangualtat kelti, es megad mindent, amit el lehet tole varni. Talan meg joval tobbet is.

zodiac.jpg

Elokeszitett, felepitett, precizios munka, mint ezek a svajci orak. Sosem fog elromlani, sosem cserelnem le. Ha valaha ilyen pontossagu es hangulatu post-ot tudnek irni, mint ez a film, azonnal felhagynek mindennel.

Amulatbol amulatba, Z.

Written by zoller

July 16, 2007 at 2:00 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: