The conventional wisdom is that in most cases the choice of a link function is largely a matter of taste. This blog is a link function.

One-tailed, but significant.

he did not realize that you are just a little boy…

with one comment

7294-sonnplakatweb.jpg

Megint erosen bekezdtem a tiffen, aminek a hivatalos autoja mar az uj 5os BMW, szoval a volvokon is tulleptunk.

13h, szombat, Republica mozi – sietunk, hogy meg beferjunk, persze a terem szinte ures, saccra, olyan 35-50 ember lehetett vegul, abbol is 60% guest, de fluktuacio nem volt.

Sonner – Norveg 100 perces film, mint mindig, egy eszaki kezdes a tiffen szamomra.

Mivel ez nem a filmtett (es ha az lenne, akkor sem logna ki sorbol ez az iras), nem egy kritika, akar most leirhatnam a veget is filmnek.

A tema eleg sulyos. A film eleg sotet, es kicsit olyan mint az osszes eszaki film szamunkra: egzotikus az, hogy ott is vannak grafittik, emebrek akik rosszul elnek, vagyis nem tulsagosan jol.

Egy ilyen filmtol iteletet varok. Konkret allasfoglalast valami mellett. Ahogy Deo mondta, elegem van azokbol a filmekbol amik csak azt mondjak h rossz es jo egyarant letezik, blablabla. Ez nem az a kategoria, de megis hianyos. 95 percen keresztul siman meg lehet erteni, hogy a pedofilok tevekenyseget ugy probalja ertelmezni, es sulyossagat bemutatni, hogy azokat az embereket mutatja be (es eletuket), akiket molesztaltak, es emiatt igazi fuckup-ok lettek. Ez jol is sikerult, kisse elbaszott mindenki ebben a filmben.

De a vegso itelet, hianyzik. Nem kategorikus, es helyet hagy a kovetkezo rizsaknak: te is elvezted (mondja a pedofil az exkisbaratjanak), nem vagyok allat, en is ember vagyok, spanyolban 12eves az alsokorhatar, es igy tovabb es igy tovabb. Es mivel annyira fuckupok lesznek a molesztalt gyerekekbol mire felnonek, ezert ezekkel az ervekkel nem is igazan tudnak kezdeni semmit, egy kis verekedes, es inkabb mentsuk meg a kovetkezo generaciot.

Na ne maaaan! 95 perc utan senki nem tud ilyesmit lenyomni a torkomon – akkor ertheto ez a dolog, ha tenyleg az volt a cel, hogy bemutassa es szubtil elitelje a pedofilokat, a gerjesztett kovetkezmenyek miatt. Akkor talan jo is lenne ez a film, de felek nem ez volt a cel.

Kulonben vannak nagyon jo schnittek, es parbeszedek (a post cime: a pedofil mondja a gyereknek, mikor probalja a masik – immar felnott, exaldozat – ellen hergelni), mozgalmas es jol rendezett kis darab. De tovabbra sem ezt a lagymatag iteletet varom.

P.S.: a tiff brossuraba a leiras eleg nagy baki, sokat elarul a filmbol, ami teljesen vilagos, hogy hibas, mivel a sztoriban csattano kellene legyen valahol 35 min utan az, amit 1 az 1ben leirnak a brossuraban. HIBAAAA!

Written by zoller

June 3, 2007 at 1:22 pm

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. “Dehát ti gyerekeket molesztáltok, vazeg!” Kyle (vagy Stan?)

    krix

    June 3, 2007 at 2:00 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: