The conventional wisdom is that in most cases the choice of a link function is largely a matter of taste. This blog is a link function.

One-tailed, but significant.

aktualitasok regebbrol…

leave a comment »

egy tegnapi beszelgetesben megigertem (termesztesen online chat, de az online igeret is igeret, vagy sem?) ezert most meg is teszem:

2006 januarjaban, egy kommunikacio kurzuson le kellett adni egy dolgozatot. az, hogy mikent, honnan es hogyan kozelitettuk meg a problemat, az nem igazan relevans most, ellenben a vegkovetkeztetesek tokeletesen beigazolodtak, annak ellenere, hogy konfliktusok meg nem is voltak:

1. az elnoki tanacsadok lecserelodnek. jelen pillanatban 1 darab sem maradt a kezdeti csapatbol. es most a basescu fele tanacsadokrol beszelek.

2. a gondolkodo es intelektuell elitek eltavolodnak a hoskent tisztelt PSDvero Basescutol. Kiveve Liceanut, ez teljesen meg is tortent, de Liceanu helyzete valamennyire kulonleges, ami egy kulon postot megerdemel, majd kesobb. de azert tovabbra is kedvelem a Humanitast.

3. az elnoki intezmeny es funkcio teljesen atertekelodik, mas kriteriumokat tekintenek fontosnak a valasztok, amikor elnokvalasztasok lesznek. Ez mar most is igaz, ebbol adodik az a patthelyzet, hogy sosem lesz nepszavazason sikere egy olyan problemanak, hogy csokkenteni kellene az elnoki hataskoroket. Ez a szemelyre modellaltsag nehezkesse teszi a demokratikus valtoztatasokat, mondhatni lehetetlenne.

Ezek voltak 2006 elejen a kovetkeztetesek.

Eleg sulyos, hogy beigazolodtak. Meg sulyosabb az, ha egy olyan poziciora kell embert “gyartani”, ami szemelyreszabott. Azaz, ha szereted Basescut, semmi gond. Ha nem szereted Basescut, akkor sincs semmi gond, mivel jelen pillanatban 1. ugysem lesz mas helyette, 2. puur teoretice sem tudsz olyan ellenjeloltet allitani, aki megfelelhetne ennek a pozicionak. A modosult elnoki intezmenynek.

Es innentol mar partpolitikai kerdes is lesz, hiszen jeloltbeli inkompetenciat ott kellene megoldani. Probalkoznak mar, de tul hosszu folyamat lesz.

Megregebbi fogadasom az volt, hogy 2010 utan VICTOR PONTA legalabb miniszterelnok lesz, valamikor 2010 utan. Kisse alabbhagyott ez a personal branding, de szerintem letezik tovabbra is. A masik oldal pozicioja egyertelmu, vagyis legalabb ketertelmu: CRIN ANTONESCU, illetve BOGDAN OLTEANU. Olyan szemelyek, akikkel a szavazok tudnak azonosulni.

Azert fontos, mert szerintem jelen pillanatban csak az azonosulas a kriterium egy lehetseges elnokvalasztasnal. Vagy levaltasnal.

Z.

Advertisements

Written by zoller

April 25, 2007 at 11:50 am

Posted in Blogroll

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: