The conventional wisdom is that in most cases the choice of a link function is largely a matter of taste. This blog is a link function.

One-tailed, but significant.

igy husvet elott, hisz megiscsak passio…

with 8 comments

arrol, hogy szombaton megvolt az elso PLD kongresszus, ki mondhatna barmit is. 9-10 ora, nagyon gyenge beszedek, semmilyen szintu pozicionalas, semmilyen verseny a funkciokert. elhasznalt ideologiak, es elhasznalt celok, amelyek semmikeppen sem hataroznak meg egy uj partot, foleg nem egy olyat, amelyet szuletese elott is csak avval vadolnak, hogy elnokunk meghosszabitasa, azert, mert az eredeti keze kicsit borgombas lett. Ok meg szoptak, mint a torkosborz, mert ket pad kozott szepen lassan csak a felmeresekkel maradnak…nehez ellenzekbol jol kampanyolni, foleg ha elnokod is van, meg infrastrukturad is. megszuletett tehat hivatalosan is egy ujabb olyan part ami nem mond semmit. romaniai valasztok nem ideologia vagy program alapjan dontenek, hanem nepszeruseg es karizmok alapjan…robocop vajon melyikkel rendelkezik? meghat…liberal-demokrata part, nalunk?????? ahogy englishul mondjak: ddaaaaaaaaaahhhhhhh???

viszont aztan vasarnap, 47 perc kesessel, volt egy masik beszed. kicsit patetikus, viszont helyenkent kommunikacio, tiszta uzenet, mit elemezzel:1. basescu a hibas mindenert, es a pnl eddig turt probalt beszelni/kompromisszalni. 2. a PDvel sincs baj, ha ugy viselkedik mint egy onallo part, viszont amikor hagyja, h beleszoljanak eletebe, akkor pfffuj. 3. ez az uj kormany nem hoz uj programot, folytatja a regit (ezaltal megprobaljak ellehetetleniteni a PD es PLD kritikait)…szal volt benne rendesen, ugyanugy ahogy RMDSZ a kormanyban…

javaslom a kovetkezo szolasok/kozmondasok bevitelet a koznyelvbe:

Van benne rendesen, mint RMDSZ a kormanyban.

Lesz benne rendesen, mint RMDSZ a kormanyban.

Volt benne rendesen, mint RMDSZ a kormanyban.

Keves, mint RMDSZ a parlamentben 2008ban.

Felreertes ne essek, politikai taktika jo volt, talan mar strategia is. Meg mindig a kevesbe dilettansok kerultek oda. ugyertve a kormany szintjen, nem az RMDSZ szintjen…szal meg volt ez jatszva…

CSAK: mar most jonnek a kommentarok, es talan valami van bennuk–ebben a pozicioban szint kell vallani…a hogy is lesz evvel az autonomiaval? tamogatjuk, zsirozzuk vagy hagyjuk szepen….mert itt a valasz kicsit problemas: ha csak ugy hagyjuk, lehet ez a kormany nem csak 4 hetet lesz, hanem 6 honapot, viszont jon a bukta 2008ban…ha meg nem hagyjuk, kinyirtuk a kormanyt…bukta nem lesz, de tobb miniszter sem.

kellemetlen feladat..es mar kezdenek jonni ezek a diskurzusok…azt senki nem nezi, h helyenkent olyan BUNKO-BALFASZ-DILETTANS miniszterek vannak jelolve, akit szeminariumrol is kivagnek…szoval lesz itt meg baj boven.

pedig a szavazat meglesz, elkezd mukodni, a hatekonysag margojara gorben meghuzott kormany.

de ha elolvassuk Traian Basescu levelet, tegnaprol…es a kommentarokat…meg jogi hercehurca is lesz itt, nemcsak olcso demagogia, amivel 1-2 partot ki lehet nyirni.

szoval a buli csak most kezdodik, dragi romani (ahogy az 8szor is mondta Tariceanu, a beszedeben, akitol ez a stiulus annyira tavol all, hogy akkor remegett a legjobban a hangja, amikor ezeket a szavakat ismetelgette)….vajon kinek szolt az a beszed??? mert parton belul sem tapsoltak a kormanynak, kivulrol sem tapsoltak…oszt nicsak, megis meglesz…

az egyik legkisebb formalis tamogatassal rendelkezo kormany, szinte a legtobb szavazattal megy at a parlamenten….

az en javaslatom az lett volna: megtartani blagat, kirugni macoveit es a tobbi PD-s minisztert…publikus bocsanatkeresek sokasaga…adni max 1 miniszteri helyet meg az eremdesznek, a meguresedo helyekre markans PNL embert tenni (30%) es a tobbi helyre, a civil szfera alatal is tisztelt/tamogatott/esetleg kedvelt kompetens szakmabelit odatenni. kicsi “tupeu”-val persze, talan Basescu egy lecserelt tanacsadojat is. Aztan adjad neki, kritika. csak ezt elokesziteni, tobb honap ciganykodas, biroi helyek cserelgetese, titkosszolgalati helyek cserelgetese, blabla…szal ez nehezebb lett volna.

nah dehat a buli csak most kezdodik, elso sor, es house…aztan majd a jo kis lassuzas es alvas csak kesobb! vagy az imifele szilveszteri zeneprogramalas szerint, meg csak 9-10 kozott vagyunk, roman ido szerint, lencseleves utan!

Z.

Advertisements

Written by zoller

April 3, 2007 at 9:39 am

Posted in ...general...

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. A PLDben nemcsak az ideológia elhasznált, hanem az emberek is, nekem jelenleg ilyen kloáka-nyugdíjas pártnak tűnik. Aki kivénhedt, vagy szopizik a múltja miatt, vagy csak kidobatta magát vhonnan, az megy ejtőzni a PLDbe. Persze ettől még változhat, lásd a mindnekinek befekvő mégis lúzer Melescanut, hát nem védelmi miniszter lett?
  Tetszik a te változatod! Én Tariceanu helyében kiegyeztem volna újra a PD-vel, már csak azért is, hogy borsot törjek Base orra alá. Mert ugye Base zárta le végleg a tárgyalásos opciót a 2 párt között, hogy szó sem lehet szent kibékülésről, viszont Boc utána még tárgyalni akart… biztos mert fájt a seggük, mikor fel kellett állniuk a bársonyszékekből, amelyekbe pillanatragasztóval rögzítették őket jó két éve. Szóval nagy poén lett volna újra kiegyezni.

  Na de mit szólsz az ifjú Chiuariuhoz? Szerintem a stílusa kicsit hasonlít a tiédhez, úgy mint szemüveg, beszédmodor, esetenként mimika :-) Ezért most még szimpi, meglátjuk, hova fajul.

  Az udemere ennél előnyösebb és veszélyesebb pozícióban asszem nem volt, és nagyon valószínű, hogy nem is lesz. Ennyi magyar miniszter egy román kormányban, nagy poén, már csak Vadim miatt is örülök, hátha végre kap egy rendes agyvérzést. Óriási esély, hogy Borbély a regionális fejlesztő miniszter, eszméletlen szopás, hogy adminisztratíve rosszkor. Maradtak a régi, elkúrt, nem működő fejlesztési régiók. Evidens, hogy ebben a ciklusban nem lesz alkotmánymódosítás, nem lesz rendes regionalizáció, úgyhogy a már létező magyar kistérségek és társulásaik most pénzügyileg a kibebaszott legnagyobb lehetőség. A románoknál kevés még az ilyen struktúra, sok időt fognak elcseszni, míg megcsinálják, addig viszont rá kell cuppanni a már meglevő eurókra. És ha Borbélynak van egy kis esze, nagyon fogja nyomni a kistérségeket. (Főleg mivel a nagy fejlesztési projektek úgy hullnak vissza Brüsszelből, mint az őszi legyek, pedig ejsze tavasz van.)
  Ha tényleg Korodi lesz a környezetminiszter, a verespataki bányaprojekt seggbekúrásával nagyot dobbanthat politikai tőkeileg, agyarországilag, nemzetközi hírnévileg és az EU-ban is, főleg ha az új úniós irányelvvel teszi meg. Nem tom, az mikor lép érvénybe.
  Szóval az esélyek nagyok, de a veszélyek is, mert az udemere lefekvős párt, lásd sajtótörvény stb. PSD-időkben, miközben a kisebbségügyi törvénytervezet egyelőre magzathalál. Túl jó fiúk túljósága, nagy koalíciós potenciál, de a zsarolási potenciált nem látom érvényesülni. Persze lehet, hogy ez mind a kispárti dilemma része, mert a PC ugye zsarolt, és ugyan a parlamentbe berepült, de a kormányból nagyon gyorsan ki. Az udemere nem zsarol, még is folyton szív, a szavazóbázisa előtt hiteltelen, és a végén az eredmények vállalhatatlanok lesznek az ígéretek tükrében.
  Ezeken a stratégiai fejlesztő posztokon a magyar miniszterek bizonyíthatnák, hogy egész Románia számára van elképzelésük, azaz ha nagyon jól csinálják, szélesíthetik az udemere szavazóbázisát. Két haldokló ponton kellene ehhez javítani: ne klientúraépítésként fogják fel, hanem tényleg melózzák szét a seggüket, és ezt a teljesítménykritériumot nyomassák a kommunikációjukban is. Ez lenne a második, a legkényesebb pont, a médiajelenlét, ami jelenleg siralmas. Markó öööözése és Frunda már-már geciző brillírozása csak couleur locale a mainstreamben, nincs stratégia, nincs szöveg, nincs kép. A hetekig tartó kormánytalálgatásban a román kommentátoroknak alig jutott eszükbe megemlíteni az rmdszt, mindenki csak egyszínű pnl-kormányról beszélt, holott tudták, hogy az rmdsz is benne lesz. De ez túl nagy evidencia volt, említésre sem érdemes, ugye, természeti tény már 10 éve. Azonkívül nincs a románok számára is megfogható, pozitív üzenet, kép, hang, ember, ideológia, nem egy markó, hanem egy MARKÁNS valami, amivel egyből, tudatalatt azonosíthassák az rmdszt. Igazából lúzernek tekintik, amit nem korrekt kimondani, ezért inkább hallgatnak róla.
  Egyszóval: megöl a kiváncsiság, hogy mi lesz itt a következő másfél évben :-))

  krix

  April 3, 2007 at 1:05 pm

 2. az MEC uj minisztererol csak rosszat tudok gondolni, es mondani. amolyan: fucked, proper fucked. Mernok (just respect), Uzeltmeber (just respect), diakonkormanyzati tagkent megszavazta, hogy lebontsanak egy kajaldat, es helyette julius mall legyen, amelynek epiteseben az o cege igencsak sok reszt vallalt. talan veletlenul.

  Es: KULSOS…kivancsi leszek hogyan akarja az unios konkurenciat lekuzdeni, ebben a kontextusban, amikor mar egyre tobben rendelkeznek megfeleloen magas jovedelemmel, hogy kulfodre kuldjek porontyjaikat. es milyen minosegi fellenditest akar majd nyomatni…

  szoval idegesitoen aggaszto a helyzet.

  Z.

  Zoller

  April 4, 2007 at 12:45 pm

 3. Nekem az nem tetszett az úrficskában, Adomniteiben, hogy elkaptam egy mondatnyi programját: előbb az iskolákat akarja modernizálni, aztán jöhet csak a tanárok fizetése. Én nem tom, itt mindenki vak, és nem látja, hogy a fejekbe kell befektetni?? A hozzáállást a modernizált iskola csak minimálisan fogja megváltoztatni, attól a tanárok nem fogják nagyobb kedvvel éa jobb színvonalon végezni a munkájukat, éhbérért és társadalmi megvetettség és lenézettség legalsó fokain.
  Én nem vagyok egy feltétlen Soros-fan, de ha ő ’88 óta nem ölte volna a pénzét a humán értelmiségbe, Romániának pl. nem lett volna felvilágosult humán értelmiségije a ’90-es évek elején-közepén, és még csak most tanulnánk betűzni az emberi jogok kifejezést. Meg különben is, finn oktatás rulzz, büdzsé 30%-át az oktatásnak! :)

  krix

  April 6, 2007 at 1:26 pm

 4. B*** meg végigkínlódom aztán ilyen inhouse utalással untatod a népet? Több profizmust, ha kérhetlek!

  dungialbe

  April 10, 2007 at 3:48 pm

 5. Nem kell kinlodni, mert csak tobb kinlodas lesz idovel, hisz ez mar csak ilyen inhouse profizmus marad, nem is mas volt a cel, sot a celcsoport sem. Hirekert es egyeb hasznos informacioert, nem ezt a blogot kell kinlodva olvasni. Ismerosok karomkodhatnak am csak ;)

  Tisztelettel, Z

  zoller

  April 10, 2007 at 10:11 pm

 6. Jaj Zolikám, ha nem vetted volna észre bók volt a részemről (végigkínlódtam, mert tartalmas). Csak fura volt ott találni magam a durva HVG-zés után.

  Minden irónia nélkül: felettébb szakmai ez a cucc. Bődületes büszke lenne rád! ;)

  dungialbe

  April 16, 2007 at 2:28 pm

 7. igy meg a bazdmeget is mindjart visszateszem ;) HVGt mar reg nem olvastam, sajnos….

  zoller

  April 16, 2007 at 3:16 pm

 8. ezen könnyen segíthetünk… (h&m-ben viszont még nincs semmi igazán jó dolog)

  dungialbe

  April 16, 2007 at 8:21 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: